Brett utbud på Vinslövs loppmarknad

Hässleholm • Publicerad 29 augusti 2004

I går eftermiddag var det dags för Vinslövs IF att arrangera sin årliga loppmarknad på idrottsplatsen i Vinslöv. Redan en timme innan besökarna släpptes in var området utanför själva marknadsområdet fullt med köpsugna intressenter.

Inne i klubbstugan gick Vinslövs IF: s egen loppisgeneral, Ronny Frick, omkring och talade i en högtalaranläggning. Han basunerade exempelvis ut att årets uppsättning med varor var det absolut bästa som idrottsföreningen någonsin har presenterat under loppmarknadens 20-åriga historia. – Det blir bättre och bättre för varje år. Det är nästan alltid makalöst bra här, sade loppisgeneralen till Kristianstadsbladets utsände.

Vad som däremot inte var lika makalöst bra var det faktum att ett antal personer försökte ta sig in på idrottsplatsen utan att betala entré.

– Det finns personer som har satt i system att sticka ut sina biljetter genom stängslet till sina kompisar som sedan återanvänder dem. Det är samma personer som gör det här år efter år men den typen av verksamhet är inte välkommen på vår loppmarknad. Här vill vi att det ska vara ärliga och schysta tag mellan säljarna och köparna, fortsatte Ronny Frick.

Loppisen i Vinslöv räknas på vissa håll som en av de största i Skåne. Ronny Frick meddelade också att årets upplaga kunde räkna in 160 stycken säljare och engagerade större delen av medlemmarna i Vinslövs Idrottsförening.

– Vi har förhoppningar om en publiksiffra på mellan 2 500-3 000 personer, sade loppisgeneralen och såg ut över det välfyllda marknadsområdet.

Markus Danielson

VINSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.