Annons

Bygget av skyskrapan står stilla – Hantverkaregatan åter öppen

Hantverkaregatan förbi K-fastigheters stoppade kontorsbygge är åter fullt farbar. På torsdagen flyttades staketet som smalnat av vägen.
Hässleholm • Publicerad 5 juli 2024 • Uppdaterad 5 juli 2024
Hantverkaregatan, med utsikt mot Pärlan, är åter fullt öppen för fordonstrafik, efter att staketet som smalnat av gatan flyttats.
Hantverkaregatan, med utsikt mot Pärlan, är åter fullt öppen för fordonstrafik, efter att staketet som smalnat av gatan flyttats.Foto: Carl-Johan Bauler

Det betyder att Hantverkaregatan är fullt farbar och att bilar och andra fordon obehindrat kan mötas.

Staketet som delat gatan har behövts i samband med bygget av det enligt planerna drygt 70 meter höga kontorshuset.

Fritt fram att köra på Hantverkaregatan igen utan att behöva trängas med ett staket som smalnat av gatan.
Fritt fram att köra på Hantverkaregatan igen utan att behöva trängas med ett staket som smalnat av gatan.Foto: Carl-Johan Bauler
Annons

Bygget påbörjades efter semestern 2022 men är nu stoppat och har kört fast i diverse juridiska turer kring antal våningar, eventuellt buller på takterrassen med mera.

Bygget av det drygt 70 meter höga kontorshuset är stoppat sedan länge.
Bygget av det drygt 70 meter höga kontorshuset är stoppat sedan länge.Foto: Carl-Johan Bauler

Både privatpersoner och Norén Fastigheter AB, som äger andra fastigheter i området, har överklagat bygglovet, vilket lett till att projektet står stila sedan lång tid tillbaka. På byggplatsen i hörnet av Hantverkaregatan-Bokebergsgatan börjar nu växtligheten att titta upp bland grus och betong.

K-fastigheters bygge står stilla. Växtligheten börjar spira bland grus och betong.
K-fastigheters bygge står stilla. Växtligheten börjar spira bland grus och betong.Foto: Carl-Johan Bauler

Enligt de ursprungliga planerna, som Norra Skåne presenterade strax före jul 2021, skulle huset varit färdigt i samband med årsskiftet 2023-2024. När bygget kan återupptas är oklart.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons