GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Chokladprovning på heltid

Choklad är på modet! Så populärt att Hässleholms tårtkonstnär Ann Nilsson växlar om och ska ägna sig åt chokladprovning på heltid.
Hässleholm • Publicerad 15 oktober 2004
Ann Nilsson har varit Hässleholms tårtkonstnär under sju år. 2001 startade hon sin framgångsrika chokladavdelning. BILDER: BOSSE NILSSON
Ann Nilsson har varit Hässleholms tårtkonstnär under sju år. 2001 startade hon sin framgångsrika chokladavdelning. BILDER: BOSSE NILSSON
Foto: 
Passion är choklad. Nu satsar Ann Nilsson på heltid för att arrangera chokladprovning.
Passion är choklad. Nu satsar Ann Nilsson på heltid för att arrangera chokladprovning.
Foto: 

– Det här hade jag inte räknat med när jag startade chokladavdelningen för snart tre år sedan, och började tillverka egna praliner och tryffel. Choklad är inget nytt, det har funnits sedan år 300 efter Kristus men nu har det blivit populärare än någonsin. Likaså choklad-provning. Det är nästan på dagen sju år sedan som Ann Nilsson efter först bageri- och konditoriutbildning på Österängsskolan i Kristianstad och en Starta eget-kurs, började baka tårtor i ett garage.

Det dröjde inte länge förrän Ann Nilsson, erkänt duktig inom sin genre, måste skaffa ny lokal och öppnade då sin butik vid Grönängsplan. I november 2001 startade hon chokladavdelningen och bytte samtidigt namn på sitt företag, från Tårtverkstaden till Chocolate & Cakes.

– Det var då som jag även började med chokladprovning, och som bara ökat och ökat. Helgen som gick var jag tre dagar på Varbergs Spa och jobbade.

– Chokladprovning är efterfrågat i samband med konferenser då man skall ha lite mys efter middagen. Jag har varit på Rotary och hållit föredrag, bankträffar, kvinnofrukosaer. Oftast är det på kvällarna och då fungerar det inte att samtidigt tillverka och ha butiken på dagtid. Det har blivit en sådan efterfrågan på chokladprovning så nu vidareutvecklar jag företaget. Blir resande på heltid i choklad-provning, och stänger butiken den siste oktober, säger Ann Nilsson.

– Det har varit sju otroligt fantastiska år. På samma gång känns det både spännande vemodigt, men jag tänker inte sätta mina trogna kunder i Hässleholm och från Kristianstad i sticket utan visa min uppskattning.

– Madde på Café Madrix kommer att ta över det sortimentet av choklad och kakao som jag också sålt. Däremot tillverkar jag inte tryffel och praliner mer än i samband med något gästspel på Madrix.

– Min stora passion är choklad och att få tala om den underbara kakaobönen. Choklad är gott till både kaffe och te, som Madde säljer, så det blir bara perfekt.

Jan-Tuve Truedsson

0451-830 50

jan-tuve.truedsson@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer