Cirkeln sluten för rockfesten

Cirkeln är sluten. För tre år sedan flyttades Sommarfesten från Hembygdsparken i Hässleholm. Nu är man tillbaks igen.– Det är här den ska vara, sade Pjär Salomonsson en av besökarna.
Hässleholm • Publicerad 2 augusti 2004
Johan Karlsson och Pjär Salomonsson är nöjda med att Sommarfesten flyttat tillbaka till hembygdsparken. Killarna hade med sig sin egen oick-nick-korg en finurlig kylväska med inbyggd radio. BILDER: ANETTE ERIKSSON
Johan Karlsson och Pjär Salomonsson är nöjda med att Sommarfesten flyttat tillbaka till hembygdsparken. Killarna hade med sig sin egen oick-nick-korg en finurlig kylväska med inbyggd radio. BILDER: ANETTE ERIKSSONFoto: 

Vid tvåtiden i lördags eftermiddag satte Sommarfesten igång. Oskar Einarsen & The Firemasters of Sweden fick äran att bli först på scen vid årets pop- och rockfest i Hässleholm.

En inte allför angenäm uppgift med tanke på den glesa publikskara som då hittat till hembygdsparken.

På Sommarfesten får lokala band chansen att visa upp sig för publik. Arrangemanget som brukar vara ett uppskattat inslag i Hässleholm startade 1977. Det var där som Joddla med Siv slog igenom en gång i tiden.

Under några år har Sommarfesten varit ifrån Hembygdsparken men nu är man alltså tillbaks i utgångsläget. Något som verkade gillas av publiken.

Bland annat tyckte Johan Karlsson och Pjär Salomonsson att det är i parken som arrangemanget hör hemma.

Bandet KRU, ett av Sommarfestens tyngsta band, fick inte heller någon stor publik.

Otroligt lite folk, konstaterade Fredrik Persson som tycker att Sommarfesten är ett schysst arrangemang som borde lockat fler.

Framåt 16-tiden på eftermiddagen började folket att strömma till. De kom med pick-nick-korgar och filtar. Åldern på besökarna varierade friskt från barn på ett par år upp till pensionärer.

När Hässleholmsbandet Bye Bye Beauties drog igång fanns drygt 100-talet personer på gräsmattan framför scenen. Snart fylldes gräsmattan av fler filtar och mer besökare. Så fortsatte det under kvällen i vänstan på att dragplåstret David & Citizens skulle börja spela

Marie-Louise Lindell

044-47 000

marie-louise.lindell@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.