Cyklande brevbäraren vann 1,8 miljoner

HÄSSLEHOLM/STOCKHOLM. Den cyklande brevbäraren Conny Forsman från Hässleholm, skrapade på fredagen fram 1,8 miljoner kronor i den direktsända Trissdragningen i TV4:s Nyhetsmorgon. Dragningen var spännande och avgjordes på sista rutan, både då det gällde antalet år (15) och vinstbeloppet 10000 i månaden.
Hässleholm • Publicerad 26 januari 2001
Miljonär. En glad postiljon från Hässleholm, Conny Fransson (46 år), skrapade fram 1,8 miljoner kronor på Triss i går.
Miljonär. En glad postiljon från Hässleholm, Conny Fransson (46 år), skrapade fram 1,8 miljoner kronor på Triss i går.Foto: 

Det var en avspänd Conny Forsman som tagit plats i soffan i Nyhetsmorgons studio. Den här morgonen när han skulle gå matchen mot Fru Fortuna, fick brevbärarkollegorna ta hand om sorteringen och hans bilrunda till 400 hushåll i Vinslöv. För programledarna Steffo Törnqvist och Anna Lindmarker berättade han att han är van vid att stiga upp tidigt, men i går hade det definitivt inte blivit någon sovmorgon för familjen Forsman. Då hade väckaren på hotellrummet ringt redan klockan tre, för att vara i god tid till studien för ”första skrapet” ett par minuter i sju.

Conny Forsmans hustru Inger fanns i studion och höll tummarna bakom kamerafolket. Sönerna Daniel (15 år) och Elias (13) som redan blivit lovade var sin dator, fanns i en artistloge bredvid.

–Jo pulsen steg inför sista skrapet efter nyheterna, medgav Conny.

Utgången var öppen inför sista rutan när Steffo Törnqvist uppmanade honom att skrapa bakifrån. Nolla efter nolla kom fram och till slut vinstbeloppet 10000 kronor i månaden. I femton år ger det den nätta summan av 1,8 miljoner kronor.

–Det känns mycket bra, säger Conny Forsman när vi får tag på honom ett par timmar senare på hotellrummet. Då har den värsta uppståndelsen lagt sig och man håller på att packa.

–Nu inser man vad man gjort. Det är en fantastisk upplevelse, säger Conny om den Trisslott man fick av släktingar som en försenad julklapp istället för blommor. –Nu stannar vi i Stockholm hela fredagen och tar flyget hem först senare ikväll. Nu ska jag ringa en släkting, sedan ska vi titta på sta’n, handla och unna oss en god middag’.

Vad pengarna ska användas till. Jo Conny Forsman upprepar precis som i studion att han ska köpa en ny cykel, dator till pojkarna och så blir det ett välkommet bidrag till spik och bräder. Vi har ett hus från 1923 som jag håller på att reparera, och alltid finns det något som behöver ses över.

jan-tuve.truedsson

@kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.