GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De får Vinslöv att växa

Sommaren 2018 stod 20 marklägenheter redo för inflyttning. Snart kommer huskropparna på plats i nästa projekt. Och fler projekt är i sikte för företagen som bygger Vinslöv.
Vinslöv • Publicerad 24 oktober 2019
9000 kvadratmeter skog har avverkats för att ge plats åt bostadsbygget. Nils Jönsson, Bomero Fastigheter AB, ser att intresset för Vinslöv är stort.
9000 kvadratmeter skog har avverkats för att ge plats åt bostadsbygget. Nils Jönsson, Bomero Fastigheter AB, ser att intresset för Vinslöv är stort.Foto: Andreas Örwall Lovén

Ett 9000 kvadratmeter stort område öppnar upp sig i Vikingsskog, alldeles vid slutet av Rönngatan. Fasab har tagit ner träd och schaktat de senaste veckorna, röjt inför gjutningen som ska påbörjas innan vintern.

Här ska Bomero Fastigheter AB bygga tio radhus, med inflyttning om ett år.

– Huskropparna kommer i mars-april. Sektionerna byggs av Svensk husproduktion AB i Bromölla och byggs ihop på plats av Clausen och Lovén, berättar Nils Jönsson, ekonomichef på Stoby.

Bomero Fastigheter AB är ett bolag som ägs av Stoby, Fasab samt Clausen och Lovén.

Företagen har fler intressen i Vinslöv. Förra sommaren, 2018, invigdes ett annat byggprojekt där de varit inblandade, nämligen de 20 marklägenheterna vid hembygdsgården, i det sammanhanget tillsammans med Willa Nordic AB.

Nils Jönsson, som själv bor i Vinslöv, märker att intresset för bostäder på orten är stort.

– Huspriserna stiger och det byggs på fler håll genom EG Bygg (lägenheter), vilket är kul. Vinslöv har ett attraktivt läge mellan Hässleholm och Kristianstad, med goda kommunikationer och all service man behöver.

Intresset för de tio radhusen i den nya bostadsrättsföreningen Vikingsskog har varit stort. Fyra är sålda och ett är reserverat några veckor efter säljsstart.

– Det är väldigt positivt att intresset är stort, men det är också ett fint område mellan befintliga villakvarter och skogen. Här finns löpslingor och cykelvägar, med skola och sporthall på kort avstånd.

Intresset har varit störst från gruppen 50+ men även barnfamiljer hör av sig. Allt fler lockas av att ha enkel skötsel, säger Nils Jönsson.

– Det är en trend att man inte vill lägga så mycket tid på trädgården, därför har vi bara små täppor men stor uteplats. En del vill plattsätta även den begränsade trädgårdsyta som finns. Det finns stor efterfrågan på ett smidigt boende i dag.

Företagen bakom bostadsrättsföreningen Vikingsskog spanar nu efter fler projekt i Vinslöv.

– Vi har tittat på mark men har ännu inte kommit så långt i processen att det finns något konkret, säger Nils Jönsson.

Var kommer namnet på bostadsrättsföreningen ifrån, Vikingsskog?

– Jag tittade på kommunens kartor och såg att skogsområdet heter så. Det är det nog inte många som vet.

Fakta

Brf Vikingsskog

Antal lägenheter: Tio stycken

Storlek: 106 kvadratmeter

Byggstart: Hösten 2019

Inflyttning: November 2020

Insatser: Från 1 895 000 kronor.

Månadsavgift: 4 996 kronor.

Övrigt: Isolerat förråd, golvvärme, sammanbyggt kök och vardagsrum.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.