Annons

Det blir ingen bollhall i Hässleholm

HÄSSLEHOLM. När politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott skulle ta ställning till om Hässleholms kommun skulle investera i en ny bollhall på Österåsområdet, så blev det ett enigt beslut om att säga nej till anläggningen, trots att Svenska fotbollsförbundet utlovat en miljon kronor till projektet.
Hässleholm • Publicerad 24 januari 2001

Anledningen till att kommunledningen backar i bollhallsfrågan är att projektet blivit nära nog dubbelt så dyrt än vad de ursprungliga beräkningarna visade.

I de ursprungliga planerna skulle bollhallen placeras på garnisonsområdet och befintliga anläggningar som kaserner, militärrestaurang med mera skulle kunna användas för träning och utbildningsverksamheten i anslutning till en nybyggd bollhall.

Annons

Eftersom bollhallen skulle bli den första i Skåne, så var fotbollsförbundet mycket positiva till förslaget och ifjol fick kommunen besked om att Svenska fotbollsförbundet skulle bidra med en miljon till projektet. I de koncept som togs fram beräknades bollhallen kosta sex till sju miljoner kronor. När förutsättningarna sedan ändrades och kommunledningen föredrog en placering av bollhallen på Österåsområdet, så medförde detta att det krävdes fler byggnader än bollhallen. Investeringskostnader för bollhall, omklädningsrum, kontor med mera beräknades till tolv miljoner kronor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott var därför enig i sitt beslut att helt avföra bollhallsprojektet. Det blir för dyrt för kommunen. Inför arbetsutskottets sammanträde på onsdagen hade Studiefrämjandet presenterat en utvärdering av projektet ”Världshuset” under år 2000. Hässleholms kommun bistod med 90000 kronor till projektet i form av lokalbidrag. Arbetsutskottet säger i sitt svar till Studiefrämjandet att bidraget till Världshuset var ett engångsbidrag och att de inte ska förvänta sig något ytterligare bidrag från kommunen.

Arbetsutskottet föreslår att kommunfullmäktige ska anvisa 200000 kronor för att kartlägga magnetiska fält som kan förekomma på kommunala arbetsplatser, därmed anser arbetsutskottet att man också tillgodoser de krav som kristdemokraten Christer Caesar tidigare framfört i en motion.

En annan fråga som tidigare behandlats i kommunfullmäktige var om kommunen även i fortsättningen skulle tillåta försäljningsvagnar i Hässleholms innerstad. Arbetsutskottet var inte berett att föreslå några förändringar när det gäller placeringen av vagnarna, därför får försäljningsvagnarna på Stortorget och Nytorget vara kvar och ägarna till vagnarna ska betala avgift i enlighet med den taxa som kommunfullmäktige antog före årsskiftet.

Arbetsutskottet föreslår att byggnadsnämnden arbetar för att Hästveda gamla stationshus blir K-märkt, eftersom det är en av de äldsta stationsbyggnaderna i landet.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons