Eftertraktade tomter på ”gräddhyllan”

HÄSSLEHOLM. För ett par månader sedan gick kommunledningen i Hässleholm ut och gjorde reklam för det nya bostadsområdet Ekbacka. Området med exklusivt boende i ett attraktivt läge.
Hässleholm • Publicerad 24 juli 2002

Hässleholms nya ”gräddhylla” ligger i närheten av Almaån. Inga tomter har sålts, men ett 30-tal personer har lämnat en intresseanmälan. – Vi har inte direkt gått ut och marknadsfört området. Det blir först någon gång i september när vi är klara med markarbetena. Just nu håller vi på att lyfta upp ett antal tomter som legat lågt. Vi utnyttjar överskottsmassor från Norra Station, säger Jörgen Ernstsson, chef för kommunens exploateringsavdelning. Det nya bostadsområdet som ligger norr om gamla Finjavägen och intill Almaån får ett 30-tal villatomter som ligger insprängda i ett naturskönt parkliknande område. Vid exploateringen av området har man tagit största möjliga hänsyn till naturen och det kommer att finnas väl tilltagna grönområden med stora ekar mellan de friliggande villorna. I samband med vårens översvämningar i Finjasjön och det höga vattenståndet i Almaån, så blev några av de tänkta tomtområdena översvämmade. Detta har inneburit att några tomter kommer att höjas med upp till en meter för att tomterna ska ligga på säker mark. Trots att tomterna kommer att kosta 350000 kronor så tror man från kommunledningens sida att det ska bli ganska lätt att hitta intresserade köpare. Det finns efterfrågan på exklusiva tomter och här kan man erbjuda ett område som är något utöver det vanliga. Området ligger nära Hässleholms centrum, men ändå mitt i ett naturskönt strövområde, med möjlighet till kajplats vid Almaån. – Det är möjligt att vi upplåter ett av områdena till radhusbebyggelse, eftersom det finns ett stort intresse för radhus i centrumnära läge, säger Jörgen Ernstsson. I höst ska markarbetena vara klara och då kan också tomtförsäljningen ta fart. – Jag räknar med att husbebyggelsen i området kan komma igång till våren, säger Jörgen Ernstsson. ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.