Annons

Examensarbete om kommunen

HÄSSLEHOLM. Barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholm fick 330000 kronor av Skolverket för att genomföra ett kvalitetsutvecklingsprojekt i kommunen där det handlar om att skapa verktyg för att utveckla verksamheten inom BUN.
Hässleholm • Publicerad 4 april 2001

Under hösten har de båda studenterna Beata Kollberg och Erika Parneborg gjort ett examensarbete där de granskat barnomsorgen och skolan i Hässleholms kommun. Ett examensarbete som inneburit att de nu är utexaminerade civilingenjörer i kvalitetsteknik.

På tisdagen presenterade de båda sitt examensarbete inför skolledare och skolledning i kommunen.

Annons

Under 20 veckor har de genom samtal med skolledare i kommunen granskat verksamheten inom BUN för att kartlägga vilka styrkor och förbättringsmöjligheter som finns inom barnomsorg och grundskola i Hässleholms kommun.

–Rapporten är omfattande och vi tar upp en hel del som kan förbättras, bland annat har vi pekat på att kommunikationen och informationen inom och mellan de olika rektorsområdena kan förbättras, säger Erika Parneborg.

Hässleholms kommun är bland de första kommunerna i landet som genomfört ett särskilt kvalitetssäkringsprojekt för barn- och utbildningsförvaltningen.

–Vi har haft förmånen att samarbeta med universitetet i Linköping och dess institution för kvalitetsteknik.

–Vår förhoppning är att vi ska fortsätta samarbetet med universitetet och se hur vi ska kunna gå vidare i kvalitetsutvecklingen, säger Göran Elvirsson som är utvecklingsledare i Hässleholm.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons