Annons

Fängelse för sprittillverkning

HÄSSLEHOLM. En 30-årig man från Hässleholm dömdes på onsdagen till tre månaders fängelse av tingsrätten i Hässleholm, för olovlig sprittillverkning och olovlig kraftavledning. Han dömdes också att betala 7700 kronor i skadestånd till Sydkraft för den olovliga kraftavledningen.
Hässleholm • Publicerad 30 augusti 2001

Det var den 8 april i år som polisen slog till i mannens bostad och fann både sprit och mäsk i huset. Sprittillverkningen skedde i ett lönnutrymme som mannen byggt upp i sitt garage. Den 30-årige mannen åtalades för att olovligen och yrkesmässigt tillverkat minst 70 liter sprit och berett 200 liter mäsk under tiden från februari i år till den 8 april. Vid rättegången erkände den åtalade att han tillverkat sprit, men han förnekade att det skett en yrkesmässig tillverkning. Han hävdade att han satt 200 liter mäsk vid två tillfällen för att tillverka sprit till den födelsedagsfest som han planerade att ha när han fyllde 30 år. Han erkände också att han gjort en förbikoppling för att slippa betala för elförbrukningen. Med hänsyn till att den åtalade så sent som i februari månad ifjol dömdes för grov olovlig tillverkning av sprit och olovlig kraftavledning till villkorlig dom och 150 timmars samhällstjänst så ansåg rätten att det inte fanns möjlighet att döma till annan på följd än fängelse. Strafftiden bestämdes därför till tre månader. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons