Finja köper Brogårdsand

Hässleholm • Publicerad 16 februari 2008

ººFinja AB fortsätter att växa. På fredagen tillkännagavs att Finja förvärvat företaget Brogårdsand AB som omsätter runt 60 miljoner kronor och har 20 anställda från G&L Beijer Tech AB.

Företaget levererar kundanpassade sandfraktioner från fabrikerna i Habo och Sjöbo. Produkterna används främst till torrbruk- och golvspackelproduktion men levereras också i stor utsträckning till bland annat gjuterier.

– Våra torrbruk och golvspackelprodukter är så pass förädlade i dag att det är viktigt för framtiden att ha råvarukunskapen med sig för att kunna utvecklas ytterligare. Därför känns det helt rätt med förvarvet av Brogårdsand, säger Finjas vd Gull-Britt Jonasson.

Finja har varit nominerat som Gasell flera år och har nu ökat omsättningen med 400 procent på nio år. Företaget kommer efter förvärvet av Brogårdsand ha cirka 500 anställda och en årsomsättning på över 1 miljard kronor.

Ewe Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.