Finja vill förvärva betongkoncern

Hässleholm • Publicerad 14 december 2007

Den snabbväxande gasellen Finja AB har för avsikt att förvärva KC Betong-koncernen.

– Med KC Betong förstärks vår position ytterligare i Mellansverige och framförallt i Stockholmsregionen, säger Finjas vd Gull-Britt Jonasson i en kommentar till avtalet. Tillsammans kan vi driva utvecklingen av betongindustrin och industriellt byggande i Sverige, påpekar hon.

Även KC Gruppens ägare Alf Rytter och Jack Gustavsson är nöjda med det ingångna avtalet och ser samordningsfördelar i affären. Med en stark och offensiv partner stärks den framgångsrika verksamheten ännu mer, skriver de i ett pressmeddelande. KC Betong omsätter runt 200 miljoner och har 150 anställda. Företaget tillverkar betongelementprodukter vid fabriken i Katrineholm. Pågående intressanta jobb är Tott Resort Visby och Fångvården som bygger nya fängelser i Kumla, Hall och Härnösand.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.