Finndomos rekonstruktion klar

Hustillverkaren Finndomo har nu formellt koncentrerats till Hjältevad. Eksjö tingsrätt har beslutat att avsluta rekonstruktionen.
Hässleholm • Publicerad 25 januari 2012
Foto: 

Finndomo har sedan en längre tid varit under rekonstruktion. Fabriken i Hässleholm har lagts ned och personalen avslutat sina anställningar på grund av att bolaget varit skuldtyngt. Verksamheten finns nu endast i Småland.

– Vi har genomfört en omfattande sanering av verksamheten samt en rekonstruktion och genom ackordsförfarandet anpassat skulderna till vår betalningsförmåga, säger vd Henrik Österberg.

– Nu kan vi koncentrera oss på vår huvuduppgift att marknadsföra och bygga konkurrenskraftiga bostäder med industriell volymteknik.

Finndomos rekonstruktör meddelade den 13 januari att de planerade åtgärderna är genomförda och efter att borgenärerna uttalat sig avslutades rekonstruktionen. Detta innebär att bolagets oprioriterade borgenärer i enlighet med det av tingsrätten fastställda ackordet får full betalning upp till 10 000 kronor. Ackordslikviden om 25 procent på den överskjutande delen sker i september.

Finndomos egna kapital har förstärkts med 20 miljoner kronor och bolagets nya ägare Pulsen AB ska ta över fabriksfastigheterna.

Mikael Hallqvist
Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.