Fler artister för den äldre publiken till Festivaldax

Hässleholm • Publicerad 3 augusti 2004

På onsdag startar årets Festivaldax i Hässleholm.

För femte året i rad är det Hesslecity som står som arrangör. Men nu i samarbete med fem krögare i stan; Glorias, Casablanca, Kings Head, Asia corner och Finjabacken. Som vanligt blir det många aktiviteter bland annat i tältet vid Stortorget.

– Till exempel är det där som vi drar i gång på onsdag med bandet Joddla med Siv, berättar Roger Höjendal på Hesslecity.

Även de övriga tre tälten kommer att fyllas med lokala Hässleholmsband.

– Nytt för i år är att det är lite bredare musikutbud även för dem mellan 20-40 år, säger Roger Höjendal. Vi behåller utbudet för de yngre men fyller på lite för de äldre.

På dagtid blir det kul för barnen med bland annat clownföreställning, talang-jakt och åsneridning. Roger Höjendal håller tummarna för att det goda vädret håller i sig.

– Vädret är väldigt viktigt för att dagarna ska bli bra. Jag är så glad över att regnmassorna från juli verkar vara borta, säger han.

Festivaldax avslutas på lördag kväll med bland annat All the kings men i tältet på första avenyn.

Helle Larssen

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.