Fönsterruta föll ut under färd

Bussresan från Hässleholm till Kristianstad blev allt annat än lugn för flertalet resenärer.
Hässleholm • Publicerad 6 juni 2014
Så här såg bussen ut när den stannade i Vinslöv.
Så här såg bussen ut när den stannade i Vinslöv.Foto: 

Det var vid 14-tiden som ersättningsbussen körde in i Hässleholm och på väg ut från hållplatsen slog bakdelen i en annan buss. I samband med det sprack fönsterrutan. Chauffören stannade bussen för att kontrollera skadorna, men valde att köra vidare.

– Det skulle han inte ha gjort, säger ett vittne till Kristianstadsbladet.

Strax därefter föll hela fönsterrutan ut på vägbanan i en rondell i Hässleholm. I närheten av fönsterrutan satt bland ett spädbarn.

– Mamman var trots det rätt lugn och kunde flytta längre fram i bussen som var fylld med resenärer. De som satt närmast blev lite chockade, berättar vittnet.

– Dessutom var gången fylld med väskor, så det var aldrig läge att gå fram till chauffören.

Chauffören upptäckte inte att rutan låg på gatan utan körde vidare. Först i Vinslöv kontrollerades skadorna och då togs beslutet att resenärerna fick åka med en annan ersättningsbuss vidare till Kristianstad. Efter en kort stund kunde resan fortsätta.

– Det var surrealistikt och oroande att säkerheten är så dålig. Jag är bara glad att ingen kom till skada.

Taner Caliskan
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.