Föreläsningar om föräldraskap får en fortsättning

Hässleholm • Publicerad 19 januari 2012

HÄSSLEHOLM. Nätverket För föräldrar startades i Hässleholm under hösten.

– Det är vi tillsammans med de lokala studieförbunden som nätverkar, berättar Annica Nilsson som är kommunens drog- och brottsförebyggande samordnare.

– Det sker genom föreläsningar som vänder sig främst till föräldrar med mål att stärka dem i deras föräldraroll. Men det är inte bara föräldrar i publiken när vi träffas i Glashuset. Dit kommer även skolfolk och socialarbetare.

– Konceptet har vi hämtat från Kristianstad där man haft samma nätverket i fem års tid. Vi började med två föreläsningar i höstas. Nu blir det tre till, med start 31 januari då vi behandlar kulturkrockar och myter som uppstår som en följd av invandring. Därefter blir det föreläsningar om självskadebeteende och ätstörningar samt om spelberoende och dataspel på gott och ont.

Olika ämnen

Annica Nilsson berättar vidare att man försöker hitta ämnen för att nå så många som möjligt. Dessutom är föreläsningarna gratis, bland annat genom stöd från näringslivet.

– Det finns även en Facebooksida: Tonårsföräldrar i Hässleholms kommun där vi lägger ut aktuell information, säger Annica Nilsson.

INTERNAL INTERNAL
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.