Föreslår ansvarsfrihet

Hässleholm • Publicerad 8 maj 2003

Hässleholms kommuns revisorer har nu lämnat sin rapport över granskningen av verksamhetsåret 2002. Revisorerna tillstyrker att årsredovisningen godkänns och att kommunstyrelsen och nämnderna beviljas ansvarsfrihet.

Revisorerna är inte helt nöjda med nettokostnaderna i verksamheten. Kommunens långsiktiga mål har varit att verksamhetens nettokostnader högst ska utgöra 100 procent av skatteintäkter och generella statsbidrag. De senaste åren har kvoten legat på 99 till 100 procent men för 2002 uppgick nettokostnaderna till 103 procent av skatteintäkterna, inkluderat nedskrivningen av pensionskapitalet och 98 procent exklusive denna nedskrivning.

Revisorerna reagerar också över att säljaren, staten inte undertecknat köpebrevet när Hässleholms kommun betalade slutlikviden 76 miljoner för garnisonsområdet.

Man vill också betona att uppgifter och roller för kommunstyrelsen respektive Hässleholms Industribyggnads Ab inom det näringspolitiska området behöver tydliggöras.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.