Annons

Förfalskat körkort blev en dyr affär

HÄSSLEHOLM. En 31-årig man dömdes på tisdagen av Hässleholms tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter för brukande av falsk urkund. Brottet bestod i att mannen försökte att byta ut ett förfalskat portugisiskt körkort mot ett svenskt.
Hässleholm • Publicerad 30 januari 2001

Inför rätten berättade mannen att han köpt körkortet i god tro för 16000 kronor, sedan han gjort en enklare uppkörning i Sverige för en man som uppgav att han hade körskola i Portugal.

I samband med uppkörningen hade 31-åringen överlämnat två fotografier, kopia på passet, samt att han undertecknade en ansökningsblankett.

Annons

När mannen ansökte om att få byta sitt portugisiska körkort mot ett svenskt, konstaterades snabbt att körkortet var en totalförfalskning. Det fanns avvikelser och direkta felaktigheter i utformningen av körkortet. Dessutom fanns 31-åringen inte registrerad i det portugisiska körkortsregistret.

Den 31- årige mannen som är från Hässleholmstrakten blev inte enbart blåst på körkortet och de 16000 kronorna som han fick betala för detta. Nu blev han också dömd till villkorlig dom och 1300 kronor i böter, för brukande av falsk urkund.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons