Annons

Förslag om bättre väg till Luhrsjön

Bland fågelskrämmor, knattebrottare, motorcyklar och massor av växter fanns Kenneth Palmgren, påpassligt iklädd kommunalkamrerskostym från 1910, på plats i går då Hästveda firade Trädgårdens dag. Han jobbar för att göra Hästveda till ett mjukare samhälle.
Hässleholm • Publicerad 15 september 2003
Thurine säljer ljungplantor till Vendela Bodelsson och Siv Andersson på trädgårdens dag.
Thurine säljer ljungplantor till Vendela Bodelsson och Siv Andersson på trädgårdens dag.Foto: 
Marianne Schär i Mannarp välkomnar förslaget om bättre väg till Luhrsjön. Förslaget visas av servicekontorets Kenneth Palmgren, som firar Trädgårdens Dag med tjusig 1910-talskostym à la kommunalkamrer.Bilder: PER ROSENQVIST
Marianne Schär i Mannarp välkomnar förslaget om bättre väg till Luhrsjön. Förslaget visas av servicekontorets Kenneth Palmgren, som firar Trädgårdens Dag med tjusig 1910-talskostym à la kommunalkamrer.Bilder: PER ROSENQVISTFoto: 

– Jag har nu varit kommunens förlängda arm här i Hästveda under 1,5 år med kontor på Karlavägen, men nu vill jag möta Hästvedaborna utanför kontoret, uppger Kenneth Palmgren som hade en nyhet med sig till Trädgårdens dag. Förslaget till den nya vägen till Luhrsjön.

– Det intresserar Hästvedaborna och är nog en av de intressantaste frågorna. Att det inte hänt någon dödsolycka på den vägen är rena turen, menar han och tillägger att den smala och kurviga vägen är rena dödsfällan.

Annons

– Här blandar man mycket tung trafik med gångtrafikanter och cyklister. Inte alls bra, eftersom vägen till Luhrsjön trafikeras av 150 000 människor under en sommar. Kenneth Palmgren hade dagen till ära satt upp en skylt så att Hästvedaborna kunde hitta kommunens servicekontor.

– Skylten, som löd "Välkommen till Karlavagnens café", hittade jag bland soporna då vi tog över lokalen på Karlavägen. Jag tog bort cafénamnet och satte dit servicekontoret istället, skrattar Kennth Palmgren, som naturligtvis kommer att visa upp vägförslaget i sitt kontor några veckor framåt.

– Alla synpunkter vidarebefordras, försäkrar han. Min uppgift är att prata med folk, ta in intryck och bilda ett kontaktnät för att kunna förmedla Hästvedabornas åsikter och önskemål till kommunhuset i Hässleholm. Jag kan inte ta några beslut, men jag kan alltid ge ett svar, sa han.

Vägförslaget hade inte varit uställt många minuter förrän en viktig synpunkt dök upp.

– Det gäller en helt ny sträckning av vägen till Luhrsjön över Sjörröds backe. Den har varit på tapeten tidigare, men tydligen tappats bort. Varför?

Ja, det blir en av frågorna som Kenneth Palmgren tänker ta fram svaret på.

Bo Erlandsson

0451 - 830 50

bo.erlandsson@kristianstadbladet.se

HÄSTVEDA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons