Forum för adoptivföräldrar

HÄSSLEHOLM. Ett nätverk för adoptivföräldrar finns sedan mars månad i nordöstra Skåne och södra Småland. Nu får man genom tillmötesgående från Hässleholms kommun också disponera Ljungbackens öppna förskola till sina ”träffpunkter”.
Hässleholm • Publicerad 2 maj 2002
Träffpunkten. Ljungbackens öppna förskola på Kaptensgatan i Hässleholm kommer adoptionsfamiljerna att använda. Från vänster Pernilla Göransson med Victor, Maria Nilsson med Felix, Eva Månsson med Elin och Annelie Öberg med Simon och Adina. Bild:
Träffpunkten. Ljungbackens öppna förskola på Kaptensgatan i Hässleholm kommer adoptionsfamiljerna att använda. Från vänster Pernilla Göransson med Victor, Maria Nilsson med Felix, Eva Månsson med Elin och Annelie Öberg med Simon och Adina. Bild:Foto: 

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50 – Redan den 11 maj hade nätverket bokat Bjärnums simhall för en heldag. Det var innan det blev klart med en lokal som både passade och som vi fick låna gratis. Det säger Maria Nilsson, Vittsjö som tillsammans med Eva Månsson från Farstorp tagit initiativet till nätverket. – Både Adoptionscentrum (AC) och FFIA (Familjeföreningen för internationella adoptioner) är delaktiga. De har hjälpt oss med att nå ut med en inbjudan till de adoptionsföräldrar som finns i området, påpekar Eva Månsson. – Med tanke på den uppmärksamhet som varit om adoptivbarnens situation, att man vet så lite om sitt ursprung, är det bra att nätverket kommer till stånd. Då kan de se att de inte är ensamma i sin situation utan att det finns många fler som är adopterade. Det är också viktigt för oss föräldrar att kunna byta erfarenheter. Vi kan fråga äldre adoptivföräldrar, och vi kan ge våra råd till dem som ska adoptera, påpekar Maria Nilsson. – Det är därför vi valt att kalla det för Träffpunkten. Det här är inte bara en verksamhet med de barn som är adopterade. Alla barnen i familjen är välkomna liksom blivande adoptionsföräldrar. jan-tuve.truedsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.