Fritidsnämnden hjälper Röke innebandy

Fritidsnämnden i Hässleholm löste Röke Innebandyklubbs likviditetsproblem.
Hässleholm • Publicerad 19 maj 2007

Röke IBK har hamnat i en akut ekonomisk knipa och får hjälp av kommunen.

– Vi har skapat likviditet i klubben men det betyder inte att de fått sina skulder avskrivna, påpekar nämndsordföranden Göran Jönsson.

– Vi har sett över våra möjligheter att hjälpa klubben. Det vi gör är att vi betalar ut den del av verksamhetsbidraget som blir kvar sedan vi kvittat föreningens hyresskulder.

– Bidraget betalar vi dessutom ut i förtid så att de får möjlighet visa att de kan klara av att rätta till sin ekonomi. Efter kvittningen har klubben inga skulder till kommunen.

Kulturförvaltningen anser att verksamhetsbidragshanteringen till kulturföreningen Markan ska gå via fritidskontoret, men fritidsnämnden håller inte med på den punkten.

– Siestaarrangermangen till exempel, stämmer inte in med den drogpolicy som fritidsnämnden har för sina fritidsgårdar.

– Därför kan vi inte ha hand om och stötta Markans verksamhet, förklarar Göran Jönsson.

På senaste fritidsnämndssammanträdet beslöts också att använda 15000 kronor till invigningen av Göingevallen till ny friidrottsarena. Det ska ske vid Haisspelen 28-29 juli då samtliga cirka 700 deltagare kommer att få en minnesplakett som enligt planerna ska präglas med en bild från gamla Göingevallen.

Jan-Tuve Truedsson

0451-830 50

jan-tuve.truedsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.