Annons

Fyra dagars fest med mat och musik

I lördags avslutades den fyra dagar långa Krogfestivalen i Hässleholms centrum. Efter många om och men blev festivalen av och stadens krogar fylldes av gäster som lät sig väl smaka av både mat och musik.
Hässleholm • Publicerad 18 juni 2001

Det var länge ovisst om det skulle bli någon krogfestival i Hässleholm i år, men till slut lyckades cityledaren Roger Nilsson på HessleCity få med sig fyra krögare och kunde sy ihop ett avtal med kommunen.

Den tionde festivalen i Hässleholm genomfördes, men Roger Nilsson är inte nöjd med uppslutningen från stadens krögare.

Annons

– Det är för få krögare som är med. Varför det blev så är svårt att veta, men många lokala krögare är nyetablerade och jag har full förståelse för att de inte hoppar på vad som helst. Roger Nilsson berättar att Krogfestivalens ekonomiska upplägg bygger på att krögarna själva bekostar så mycket som möjligt. HessleCity står bara för runt omkring kostnader som exempelvis toaletter och el.

Inför årets festival äskade Roger Nilsson att kommunen skulle bidra med 40000 kronor till barnunderhållning samt att den skulle stå för sophämtning och städning. Men han fick avslag. Kommunens pengar gick istället till en stor grupp internationella musikanter, bland annat en polsk gosskör, som har uppträtt under festivalen. – Vi fick inget, nu får istället HessleCity själva gå in och bekosta festivalen genom att göra omprioriteringar i vår budget, säger Roger Nilsson.

Men han är övertygad om att det blir festival nästa år igen.

– Festival betyder musik och öl och det kommer det att vara. Krögarna som har varit med i år är väldigt nöjda, förhoppningsvis får det nya krögare att ställa upp nästa år.

Och krögarna verkar ha anledning att vara nöjda.

– Jag tror att vi redan har haft fler besökaren än i fjol, trots att en kväll återstår. Onsdagar och torsdagar är alltid onsdagar och torsdagar men i år gick det nog bättre än vanligt och i går var här mycket, mycket folk. Nu får vi bara hoppas på att vädret blir bättre till i kväll, sade Roger Nilsson på lördagseftermiddagen.

magnus.grunnon

@kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 044-185543
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons