Annons

Fyra män åtalades för en rad olika brott

HÄSSLEHOLM. Fyra män, tre i 25-årsåldern och en 35 år står nu åtalade inför Hässleholms tingsrätt för stölder, häleri, olovlig körning, vårdslöshet i trafik och narkotikabrott. Samtliga utom en, som är bosatt i Ängelsholmstrakten, är bosatta i Hässleholms kommun.
Hässleholm • Publicerad 21 juni 2002

35-åringen har den 19 maj tillgripit en personbil i Bjärnum och även tömt bilen på stereo, en plånbok med kontanter och verktyg. Samma dag som bilen tillgreps har en av de övriga männen kört den i Bjärnumstrakten, trots att han inte har körkort. Polisen hittade också åtta gram amfetamin i hans lägenhet. Ytterligare en man fanns med i bilen och åklagaren vill nu att han döms för olovligt brukande, eftersom han visste att bilen var stulen. Den tredje mannen förvarade bilen i ett garage i Hästveda, trots att han visste att bilen var stulen. Man nummer fyra tog över bilen den 22 maj för att köra den till Bromölla och överlämna den till en ”okänd” person. Den senare mannen har ytterligare en bilstöld i slutet av maj samt en stöld av 2300 kronor i kontanter från Matöppet i Tyringe. Det var med den stulna bilen som mannen orsakade en trafikolycka. Enligt åklagaren har han kört i över 200 kilometer i timmen där det råder 90, samt 140 på Kristianstadsvägen där högsta hastighet är 50 kilometer i timmen. Han har också stulit 620 kronor ur en polisbil. Två av kvartetten sitter häktade i väntan på rättegången. bo.erlandsson @kristianstadsbladet.se

Bo Erlandsson 0451-83050
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons