Gallerian får ett coffee house

Här får Hässleholm sitt första riktiga coffee house. För kafé- och restaurangbranschen kan lågkonjunkturen bli rena guldgruvan.
Hässleholm • Publicerad 8 april 2009
Här tar ett nytt kafé form i Gallerian i Hässleholm. Jenny Nilsson menar att lågkonjunkturen är guld värd för kafé- och restaurangbranschen.
Här tar ett nytt kafé form i Gallerian i Hässleholm. Jenny Nilsson menar att lågkonjunkturen är guld värd för kafé- och restaurangbranschen.Foto: 

– Ju sämre tider desto bättre har vi det, säger Jenny Nilsson, som i sommar slår upp portarna för ett nytt så kallat coffee house med utbildade baristor i Gallerian.

I ett par veckors tid har byggjobbarna hållit på i gallerians entréplan och trappan upp mot den andra våningen. När kaféet, som ännu står utan namn, öppnar ska det finnas plats för ett 60-tal gäster inomhus och lika många på uteserveringen. Sex personer ska anställas.

– Jag är inte ett dugg orolig. Det är i de här tiderna man ska satsa. När folk inte har råd att göra någon resa eller byta sitt kök måste de unna sig något. Umgås måste vi ju göra och det gör vi ute i dag, även i småstäder.

Hon har arbetat i branschen i 20 år. Sedan 2001 driver hon restaurangen Cats på kulturhuset, där det också kommer att bli nyanställningar.

Hon drar paralleller till den förra stora finanskrisen på 90-talet.

– Det är som på 90-talet, då alla barer och restauranger bara blomstrade. Det har inte varit mer än det var då.

På kaféet som tar form i gallerian utmed Första Avenyn ska inriktningen, förutom kaffe, gå i hälsans tecken. Under frukosten och lunchen ska det finnas tillgång till en juicebar och sallader med ekologiskt producerade varor.

Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.