Göingeflickorna besökte pensionärer på Smultronstället

Hässleholm • Publicerad 25 augusti 2004

VINSLÖV. I går blev det en smakstart för Smultronstället i Vinslöv. 80 personer kom till säsongspremiären och för att lyssna till Göingeflickorna Sonja och Agneta.

– Hejsan på er allesammans, inledde "flickorna" på genuint Göingemål. Det är inte så ofta de är i Vinslöv men hade med sig en hel del gamla kända sånger, lätta att hänga med i.

Programmet började med "Det växte en blomma", ett gammalt skillingtryck som finns på nya skivan. Därefter testades publiken med "Göingens sång, Vi får "se hur möed ni begriber" sa de, men med tanke på skrattsalvorna förstod lyssnarna en hel del.

"En dörr på glänt" som hängt med sedan 1962 ingick även i repertoaren och gissningsvis fick den i huvudsak äldre publiken även höra "Kära Mor" som flickorna en gång slog igenom med.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.