Gosedjursregn inledde dagen

Hässleholm • Publicerad 5 augusti 2004
Gosedjur i stora mängder kastades ut från korgen på räddningstjänstens upphissade stegbil. Bild: ANETTE ERIKSSON
Gosedjur i stora mängder kastades ut från korgen på räddningstjänstens upphissade stegbil. Bild: ANETTE ERIKSSONFoto: 

Ett tusental gosedjur virvlade i luften när Festivalen i Hässleholm inleddes på onsdagen. Det var räddningstjänstens personal som spred mjukisdjuren från räddningskårens stegbil.

Strax efter klockan 13 på onsdagen kom brandbilarna med tjutande sirener och blåljus till korsningen Tingshusgatan - Röingegatan. Där hade förväntansfulla barn samlats med sina föräldrar för att försöka fånga några av de gosedjur som singlade ned från stegbilens upphissade kran.

Det var ett perfekt festivalväder på onsdagseftermiddagen. Regnet lyste med sin frånvaro och det var inte allt för varmt att ströva omkring på festivalområdet.Eftersom eftermiddagsprogrammet innehöll många inslag för barn, med clownföreställning, trollerimingel och dansuppvisningar så var det många barnfamiljer som passade på att göra ett besök på området.

Även torsdagens program är

välfyllt med underhållningsinslag. Programmet inleds vid middagstid. Klockan 15 inleds talangjakten med uttagning i kategorin Mim/dans. Uttagningen i talangjakten sker i det stora tältet på Stortorget.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.