Grus i backen betyder klartecken för nya villor

Kommunen högg inte i sten denna gång heller.
Hässleholm • Publicerad 8 april 2009
Det blir fler villor i grönområdet vid Vikings vägs slut.
Det blir fler villor i grönområdet vid Vikings vägs slut.Foto: 

Trots massiva protester drev Hässleholms kommun i fjor igenom att det skulle byggas fler villor i Vikings vägs förlängning, i grönområdet mot Furutorp. För en tid sedan fick dock projektet problem. Eva Blosfeldt som är kommunens exploateringschef berättar att man fick indikationer på att det kunde var berg, och då skulle det bli avsevärt dyrare att dra fram vatten- och avloppsledningar.

– Man misstänkte att grönområdet vilade på en bergknalle men så var inte fallet. Markundersökningen som genomförts visar att det är grus i backen.

– Stenbumlingarna som sticker upp är jordbundna. Enligt den antagna detaljplanen blir det totalt nio villor som kan byggas. För några år sedan byggdes också ett gruppboende i området. När byggnationen kan komma igång vet inte Eva Blosfeldt.

– Tekniska kontoret måste först bli anvisade pengar så att man kan påbörja detaljprojekteringen och upphandla gatu- och ledningsarbetena.

– Men mycket mer än ett par månader ska det inte behöva ta från start och till att de första villorna sätts upp.

– Det är angeläget för i Vinslöv finns det nu bara någon enstaka strötomt kvar. Bebyggelsen som planeras mellan Sörbyvägen och friluftsbadet dröjer. Där har arbetet med detaljplanen precis inletts.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.