Häktades för stöld av bilar och toastolar

HÄSSLEHOLM. En 37-årig man häktades på fredagseftermiddagen av tingsrätten i Hässleholm misstänkt för två bilstölder i Hässleholm, samt stöld av toalettstolar och ett handfat som fanns i en av bilarna.
Hässleholm • Publicerad 26 januari 2001

Den 37-årige mannen nekade till brotten. Han hävdade att han enbart lånat bilen han greps i av en kompis. Han hade ingen aning om att bilen var tillgripen.

Åklagaren påstod att mannen tillgripit en bil vid sjukhuset i Hässleholm den 19 januari. Denna bil hade han sedan använt för att forcera grindarna till Infjärdens värme i Hässleholm. Inom det inhägnade området fanns en bil som mannen tillgrep. I bilen fanns en mobiltelefon, två toalettstolar och ett handfat, till ett sammanlagt värde av drygt 6000 kronor.

Eftersom mannen saknar fast bostad och att det finns risk för att han fortsätter sin brottsliga verksamhet beslöt tingsrätten att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för de nämnda brotten.

Åtal mot honom ska vara väckt inom 14 dagar.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.