Hallå där...

Hässleholm • Publicerad 20 maj 2002

. . . Eivor Andersson

En av Vinslövs Ryttarförenings tävlingsansvariga.

Vi har hört att det ska bli ryttartävlingar i Vinslöv kommande helg?

– Det stämmer. Vinslövs kommer att arrangera nationella hopptävlingar för stor häst. Tävlingarna startar på fredag den 24 maj och håller sedan på fram till söndagen. Lägsta höjd man hoppar på är 1.20 och högst 1.50.

Självklart hoppas vi på bra väder, att det blir trevliga tävlingar och att det kommer mycket publik.

Hur många starter har anmälts?

– Fram till i torsdags hade vi fått in 650 anmälningar. Det är det mesta antalet någonsin på våra tävlingar, men så har också Vinslöv gått rykte i ryttarkretsar.

– Sen brukar de alltid komma en del efteranmälningar. Många ryttare anmäler sig till en klass. Går det då bra och hästen är i god form, efteranmäler man sig till fler klasser.

Kommer det några ryttarkändisar?

– Ja faktiskt. Bland annat hela familjen Sjögren från Bjärnum. Lina Sjögren är Svensk mästarinna för juniorer, och i helgen red hon SM-lagkappen i hoppning.

– Remigiusz Wierzbowski har också anmält sig. Han bor utanför Hässleholm men tävlar för Sölvesborg.

– Vi har fälttävlansryttarinnan Anna Hassö som nyligen kom hem från Badminton i England och ingår i den svensk spetstruppen till världsmästerskapet.

– Sedan har vi till exempel fjorårssegraren på 1.50, Agneta Lindelöw. Det är roligt när de kommer tillbaka.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.