Annons

hallå där...

Hässleholm • Publicerad 23 januari 2001

Per Erik Tell,

som driver Tinna & Tells Café i Vinslöv tillsammans med sambon Tinna Persson.

Annons

Vi har hört att ni planerar ett par ”salonger” på onsdagskvällar. Hur kom idéen upp?

–Dels tycker vi det skulle vara roligt. Sedan ligger det väl lite i min gamla radiojournalistroll, att det är spännande att prata med folk.

–Det är kul att kunna samla människor, men några regelrätta föredrag blir det inte. Berättelserna växer fram i ett samspel mellan berättaren och mig.

–Den stora utmaningen blir att hitta spännande namn. Berättare ska kan ge lyssnarna upplevelser.

När startar ni?

–Först på plan den 7 februari är Bertil Sandström. Jag känner Bertil sedan gammalt och vet vilka berättartalanger han har. Han kommer hit som samhällets fiende nr 1, på 30- och 40-talen vill säga och som Bildsköne Bengtsson. Berättelsen om honom är en historia som rymmer både spänning, tragik och en hel del komik.

Sedan hörde vi att ni ska avslöja Palmes mördare den 28:de?

–Det är rätt. Den 28 februari är femtonårsdagen av modet på den svenske statsministern.

–Förre kvällstidningsjournalisten Anders Leopold har ägnat de femton åren till att forska i Palmemordet. Han har blivit en av Palmespanarna, är fullkomligt säker på hur mordet gått till och vet vem mördaren är.

–Det kommer han att avslöja hos oss. Därför kan jag utlova en rysligt spännande kväll där världsomspännande intriger, hemliga agenter och svenska irrpannor var det som utlöste mordet på Olof Palme.

Annons

Hur många finns det plats för i salongen?

–Det finns 40 biljetter till varje kväll.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons