Hallå där Thomas Hermansson

Hässleholm • Publicerad 7 april 2009
Thomas Hermansson, rallychef i Lille Mats MCK i Hässleholm.
Thomas Hermansson, rallychef i Lille Mats MCK i Hässleholm.Foto: 

Blir det sedvanligt MC-rally på långfredagen?

– Det är klart att vi ska ut och köra. Vilken gång i ordning det är vet jag inte, men det har varit mc-rally den här dagen så länge jag kan minnas.

– Starten blir som vanligt från Shell på Grönängsplan i Hässleholm mellan elva och halvett. Nyhet i år är att vi tänder grillarna även på startplatsen. De som kört långt ska kunna köpa sig en fika innan de ger sig ut.

Hur är förutsättningarna? Blir det bra uppslutning?

– Vädret är lite osäkert enligt prognoserna. Både högtryck och lågtryck som slåss om herraväldet.

– Men jag gissar på att det kommer runt 400 hojar. Många är sugna på att ut och åka, och för många är det är tradition att starta säsongen med Lille Mats rally.

...och var går årets tur?

– Söderut. Jag avslöjar inte mer men det blir som vanligt på det mindre vägnätet. Jag har kört rundan tre gånger redan i år, och det blir en tur på 10, 9 mil när man är framme vid målet som som vanligt är Finja Bygdegård.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.