Hallå där Thriatlon-arrangören

Hallå där Barbro M Fredholm, som arrangerar Vinsövs första Triathlon
Hässleholm • Publicerad 14 augusti 2010
Vinslövs första triathlon sätter igång idag klockan 13.00, men den här gången ska Barbro M Fredholm inte vara med utan hjälpa de andra.
Vinslövs första triathlon sätter igång idag klockan 13.00, men den här gången ska Barbro M Fredholm inte vara med utan hjälpa de andra.Foto: 

Hur många Vinslövsbor är vältränade nog att delta i ett Triathlon?

– 25 personer har anmält sig. Jag hade önskat att det skulle vara några fler, men det är ju bara första året. Hälften är Vinslövsbor, resten kommer från Kristianstad, Hässleholm, Stoby, Tyringe och så vidare.

Vilken sluttid ska man sikta på som vanlig motionär med medelkondition?

– Löpsträckan har jag testat tre gånger, första gången tog det lång tid eftersom gps:en inte funkade, men man borde kunna gå i rask takt på 30 minuter. Simningen tar 15 till 20 minuter och cyklingen en timme och 20 minuter. Så som vanlig motionär ska man vara glad om det tar runt tre timmar, då har man hunnit stanna och dricka och äta frukt.

Vilken sträcka tror du blir tuffast?

– Cyklingen, för den är sist. Då vill man bara i mål och drar kanske på lite extra, fast det är inga jättehöga backar. Det beror på vädret, när jag testade i lördags var det varmt och då var det rätt tufft.

Vad har du för råd till deltagarna?

– Var med på uppvärmningen, ta med vattenflaska och byt till torra kläder efter simningen. Cykla i det tempo som känns bra, haka inte på någon klunga som du inte mäktar med. Men vi har tre vattenkontroller och vi syns bra i våra reflexvästar, det är lugnt.

Fotnot: Triathlon är en idrott som består av simning, cykling och löpning. Grenarna genomförs efter varandra utan avbrott och den som är först i mål efter sista grenen vinner tävlingen.

Tali da Silva044 185568tali.silva@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.