Annons

Hans Gribel fick företräde hos tekniska nämnden

Hässleholm • Publicerad 7 september 2001
Vill ha studenter runt sig. Björn Ljungberg gillar tanken på att få hotell- och restaurangprogrammet till Hotell Iföhus. Ett intressant utbyte av idéer är vad han hoppas på. Bild:
Vill ha studenter runt sig. Björn Ljungberg gillar tanken på att få hotell- och restaurangprogrammet till Hotell Iföhus. Ett intressant utbyte av idéer är vad han hoppas på. Bild:Foto: 

HÄSSLEHOLM. Hans Gribel–frontman för de boende på Djupadal som protesterat mot stadsbusstrafikens nya körvägar i Hässleholm–fick företräde under tio minuter då tekniska nämnden hade sammanträde på torsdagen. – Jag fick lägga fram våra synpunkter på varför vi inte tycker det är lämpligt att bussarna kör på Frejgatan. De skulle ha gjort en behovsanalys innan de började diskutera med Skånetrafiken. Det sade Håkan Gribel då han kom ut från sammanträdesrummet, och rapporterade till de fem Djupadalsbor som väntade utanför. – Jag begärde att synpunkterna, som jag också överlämnade skriftligt, skulle bli en bilaga till protokollet då man diskuterade ärendet om Frejgatan och stadsbusstrafiken. Något som Tekniska nämnden också borde tänka över är ett övergångsställe. Det som fanns på Röingegatan vid korsningen med Åkaregatan och Frejgatan, och som togs bort måste komma dit igen, kommenterar Kjerstin Ulfvik Jonasson. – Och på samma sida så att skolbarnen på Kyrkskolan korsar så få gator som möjligt till sin verksamhet i Djupadal. Vi ändrar inte vårt beslut om bussar på Frejgatan. Det sade tekniska nämndens ordförande K-G Sjöholm i en kommentar efter sammanträdet. – Däremot går vi dem till mötes och lägger tillbaka trottoaren. Liksom övergångsstället på Röinggatan på samma sida om korsningen. – Det blir också 30 kilometer som maxfart på Frejgatan, mellan Torsgatan och Esplanadgatan uppe vid sjukhuset. Det beslutades redan för fjorton dagar sedan. Trots att JO sagt att vi inte behöver svara på deras skrivelse, så kommer vi ändå att göra det. Det var nämnden enhällig om, påpekar K-G Sjöholm. Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons