Hässleholm satsar på unga entreprenörer

Vid sidan om de traditionella feriearbetsplatserna kommer Hässleholms kommun att dra igång projektet "Sommarlovsentreprenörerna", ett landsomfattande koncept som ger gymnasieungdomar chansen att förverkliga en egen idé i ett företag under sommarlovet –ensam eller flera tillsammans.
Hässleholm • Publicerad 12 februari 2008

I fler och fler kommuner får ungdomar den här chansen.

Hässleholm har under ett antal år anordnat feriearbete för 120 ungdomar under tre veckor. Men trots att statsbidraget försvunnit och kommunen inte längre får bidrag från länsarbetsnämnden för detta ändamål, vill förvaltningen Arbetsmarknad & Kompetensutveckling att feriejobben fortsätter i något begränsad omfattning.

Vidare vill förvaltningen att kommunen deltar i projektet "Sommarlovsentreprenörerna". Kontakter är också tagna med näringslivet. På onsdag kommer kommunstyrelsens arbetsutskott att ta ställning till förvaltningens ansökan om ett tilläggsanslag på 600kronor. Ansökan har tillstyrkts av ekonomikontoret och ska finansieras ur kommunstyrelsens budget för oförutsedda kostnader.

Sommarlovsentreprenören innebär att ungdomarna, med både teori och praktiska övningar, tar fram en affärsidé som de sedan sjösätter under sommaren. De får en startpeng på 2000 kronor per person. Sedan är det upp till ungdomarna hur mycket pengar de kan tjäna på sin idé.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.