Hässleholms- byggen vill uppföra radhus i Röinge

HÄSSLEHOLM. Just nu uppför det kommunala bostadsbolaget Hässleholmsbyggen tolv radhus i kvarteret Fridhem vid gamla T 4-området. Radhusen ska vara inflyttningsklara i oktober i år. De flesta kontrakten är tecknade, det finns bara ett par radhuslägenheter i kvarteret Fridhem som ännu inte är uthyrda.
Hässleholm • Publicerad 23 maj 2002
Efterfrågan på radhus. Den 1 oktober i år ska de tolv radhusen i kvarteret Fridhem i Hässleholm vara inflyttningsklara. Bild:
Efterfrågan på radhus. Den 1 oktober i år ska de tolv radhusen i kvarteret Fridhem i Hässleholm vara inflyttningsklara. Bild:Foto: 

– Det är stor efterfrågan på denna typ av lägenheter i Hässleholm. Därför har vi planer på att bygga 10-12 kedje-eller radhus på det nya bostadsområdet i Röinge, säger Hässleholmsbyggens vd Stephan Persson. De tolv radhusen i kvarteret Fridhem består av tre 3-rums lägenheter, fyra 4-rummare och två 4-rummare i ett och ett halvt plan. Byggnationen går planenligt och radhusen ska vara inflyttningsklara den 1 oktober i år. Kostnaden för en trerummare ligger på 6900 kronor i månaden och för fyrarummarna är månadskostnaden 7500 kronor. Hässleholmsbyggen har begärt option på byggrätt för radhusbebyggelse i Röinge. – Hur många rad- eller kedjehus det blir är ännu oklart, men vi räknar med att ha detta klart under hösten. Tanken är sedan att bygget ska komma igång nästa år, säger Stephan Persson. När det gäller bostadsmarknaden i övrigt för Hässleholmsbyggen, så ser det ganska bra ut beträffande centralorten Hässleholm. Det finns i princip inga tomma lägenheter. – I vårt bostadsbestånd på 1312 lägenheter har vi ett 80-tal som är outhyrda. Dessa tomma lägenheter finns i kransorterna, som exempelvis Vittsjö, berättar Stephan Persson. ewe.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.