Hässleholmstös skrev bäst

Visst var det en överraskning, men ingen blev särskilt förvånad i klassen när Sara Larsson gick och vann i en uppsatstävling för hela Skånes nior.
Hässleholm • Publicerad 6 maj 2003
Glassfest blev det i klass 9m på T4-skolan i går sedan Sara Larsson vunnit en skånsk uppsatstävling. Nu går hon vidare till final.Bild: PER ROSENQVIST
Glassfest blev det i klass 9m på T4-skolan i går sedan Sara Larsson vunnit en skånsk uppsatstävling. Nu går hon vidare till final.Bild: PER ROSENQVISTFoto: 

Att Sara skriver både bra och gärna vet hela klassen inklusive svenskläraren Karin Brorson på T4-skolan.

– Saras uppsatser är outstanding, säger svenskläraren övertygat.

Det tyckte juryn i skånska Svenskt Näringsliv också och i går var det dags för utdelning av första pris. Varken klassen eller Sara var förvarnad när Kristina Björkander från Svenskt Näringsliv kom på besök.

Lycklig tog Sara Larsson emot en check på 4000 kronor och ett diplom. Hon går också vidare till riksfinalen där hon har chans att vinna mer.

– Jag tycker det är kul att skriva och gör det ofta på fritiden, berättade hon. Just nu håller hon med en fantasybok. 150 sidor i datorn har det redan blivit.

– Jag frossar i fantasiböcker. Det är det bästa jag vet.

När Sara skriver kommer orden bara till henne. Hon sitter inte och funderar på hur hon ska uttrycka sig.

– Jag skriver som det kommer, läser igenom det och ändrar om jag tycker det behövs. Inget konstigt med det. Men jag har aldrig tävlat i att skriva tidigare, så det var kul.

Fallenheten till trots har hon inga planer på att söka sig till ett skrivande yrke.

– Nej, jag vill nog jobba inom vården.

Sara har praktiserat inom vården, och det är den hon skarpögt skildrar i sin uppsats som skulle handla om temat ”Tjäna på PRAO”.

Lena Timelin

070-605 37 12

lena.timelin@kristianstadsbladet.se

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.