Hundratals hundar samlades i Qpoolen

Qpoolen fylldes av hundratals förväntansfulla hundägare på lördagen när Nordskånska kennelklubbens inledde sin årliga valputställning.
Hässleholm • Publicerad 2 mars 2013
Hundratals hundar och hundägare samlades i Qpoolen på lördagen, där Nordskånska kennelklubbens årliga valputställning pågår i helgen.
Hundratals hundar och hundägare samlades i Qpoolen på lördagen, där Nordskånska kennelklubbens årliga valputställning pågår i helgen.Foto: Annica Jönsson

Det främsta syftet är att utvärdera avel, men för många är det också ett bra tillfälle att träna sina hundar socialt och att möta likasinnade.

674 hundar indelade i tio rasgrupper har anmälts i år och svansviftningar blandades med skall mellan uppvisningarna. Utställningen avslutas under söndagen och då avgörs också vilka som blir best in show.

Läs mer i måndagens tidning.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Peter Maunula
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.