Hyreshusbrand i centrala Sösdala

Ett hus i centrala Sösdala härjades igår av en svår brand. Mats Nilsson, Räddningstjänsten i Hässleholm, uppger att branden startade i barnkammaren i en av husets två lägenheter, men brandorsaken är okänd.
Hässleholm • Publicerad 16 juni 2001
Räddningskårerna från Sösdala och Hässleholm fick bland annat använda hävarna för att komma åt den svårsläckta branden i hyreshuset på Storgatan i Sösdala. Bild: TOMMY SVENSSON
Räddningskårerna från Sösdala och Hässleholm fick bland annat använda hävarna för att komma åt den svårsläckta branden i hyreshuset på Storgatan i Sösdala. Bild: TOMMY SVENSSONFoto: 

Byggnaden var ett äldre hus som tidigare huserat en spannmålsfirma men som numera är ombyggt till bostadshus. Några boende i huset var hemma och fick evakueras, men ingen människa kom till skada.

Larmet kom strax innan fyra på eftermiddagen och släckningsarbetet pågick till sent på kvällen.

– Huset är gammalt, ombyggt och tillbyggt. Bland annat finns det tre olika tak så det är mycket jobb med att öppna för att komma åt att släcka där, säger Mats Nilsson.

När brandmännen kom till platsen var branden kraftig, men man fick bukt med den och någon spridningsrisk förelåg aldrig trots att huset ligger mycket centralt, på Sösdalas Storgata. Brandkåren fick spärra av platsen då många människor samlades för att titta och trafiken hindrade arbetet med släckningen. Räddningskårer från Sösdala och Hässleholm kallades in och socialtjänsten i Hässleholm ordnade boende för de evakuerade.

eva.emmelin

@kristianstadsbladet.se

Av Eva Emmelin 044-185565
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.