Idrotterna fick visa upp sig

Det blev en idrottens lördag i Hässleholm. Detta då det bjöds på allehanda sportunderhållning på den mobila idrottsplats som slagits upp på Stortorget.
Hässleholm • Publicerad 17 maj 2008
Taekwondoproffset Ali Chehade och hans elever visade upp imponerande tricks på Idrottens Dag. Bild: Peter Åklundh
Taekwondoproffset Ali Chehade och hans elever visade upp imponerande tricks på Idrottens Dag. Bild: Peter ÅklundhFoto: 

Idrottens Dag är ett samarbete mellan handelsföreningen HessleCity och Skånes idrottsförbund. Tanken med evenemanget är att fira Skåneidrottens hundraårsjubileum men enligt HessleCitys ordförande Håcan Nilsson gynnar arrangemanget även idrottslivet och handeln.

- Det är ju alltid trevligt när det blir lite trångt i centrum och förhoppningsvis blir folk på gott humör över att det händer något, vilket i sin tur vi hoppas skapar köpglädje. Samtidigt så får de lokala föreningarna en chans att visa upp sig och sina idrotter.

Under dagen presenterade kommunens också sina alldeles egna världstjärnor. OS-aktuella brottaren Ida Theres Nerell, taekwondomästaren Ali Chehade och friidrottaren Nathalie Nilsson fanns under lördagen på plats för att ge prov på sina färdigheter.

- Man kan inte annat än att bli stolt över att vi har dessa idrottsstjärnor här i Hässleholm och det är härligt att de alla tar sig tid och ställer upp och stöttar vårt initiativ, säger Håcan Nilsson.

Men intentionerna att arrangemanget skulle bli extra gynnsamt för stadens butiker verkade dock snarare få motsatt effekt.

- Jag har inte märkt någon större skillnad från vanliga dagar, det har snarare varit sämre. Som det ser ut just nu gynnar det mest torghandlarna eftersom butikerna här runt torget hamnar i skymundan för scener och bilar. En idé vore kanske att i fortsättningen mer konkret involvera butikerna i sådana här evenemang, säger Marie Månsson, ägare till presentbutiken Compagniet.

Jin Lavesson 044-185500 nyheter@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.