GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Indragna tåg oroar politiker – kräver möte

Skånetrafiken och Länstrafiken Kronoberg planerar att dra in turer längs sträckningen för Krösatågen, norrut från Hässleholm mot Hästveda. Oroade politiker vill nu ha ett möte med trafikhuvudmännen i de båda regionerna.
Hässleholm • Publicerad 11 november 2019
Indragna turer planeras för Krösatågen mellan Hässleholm och Växjö via stationerna Ballingslöv, Hästveda, Osby, Killeberg och Älmhult med flera.
Indragna turer planeras för Krösatågen mellan Hässleholm och Växjö via stationerna Ballingslöv, Hästveda, Osby, Killeberg och Älmhult med flera.Foto: Mattias Mattisson

Förslaget innebär bland annat att det inte skulle gå att åka till Ballingslöv och Hästveda från Hässleholm efter kl 20.16.

Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott, Lars Johnsson (M) ordförande, Hanna Nilsson (SD) vice ordförande och Lena Wallentheim (S) har skrivit ett brev där de uttrycker sin oro för planerna. De ser allvarligt på att det inte förts en dialog med berörda kommuner och vill därför snarast få till ett möte med trafikhuvudmännen i de båda regionerna.

Bland annat poängterar de att indragna turer innebär en ganska stor försämring för både näringsliv och boende. De skriver att de är medvetna om att den aktuella sträckan inte ryms under definitionen ”starka stråk”, men efterlyser tålamod för att ge resandet chans att öka. Politikerna skriver också att de förväntar sig en inriktning som handlar om att förse hela omlandet med kollektivtrafik, inte bara där det bor mest folk.

Åsa BorglinSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.