Inga pappor på klädesauktion

Hässleholm • Publicerad 30 mars 2008
Tina Johansson och Denice Olofsson ser ut tänkbara auktionsfynd. Bilder: Annica Jönsson
Tina Johansson och Denice Olofsson ser ut tänkbara auktionsfynd. Bilder: Annica JönssonFoto: 

Barnkläder, nästintill oanvända, bytte igår ägare på Plagg & Traggs barnklädesauktion i Tallparken.

För femte året arrangerar de sex mammorna i föreningen Plagg & Tragg sin auktion. Det som började i liten skala har nu vuxit och ett antal mammor, för papporna lyser konsekvent med sin frånvaro, flyttade stolarna allt närmare scenen igår morse. Tallparkens bord dignade under prydligt ihopvikta barnkläder.

På ena sidan rosa och vitt, medan andra gick i blått och grönt. Jodå, redan från början ska det synas vilken sorts bebis som ligger i vagnen. - Barnkläder kan vara dyra och ibland hinner man inte använda dem innan barnen vuxit ur dem, förklarar arrangören Annica Ahlfeldt auktionsidén.

Föreningen tjänar inga pengar på det hela, tanken är att föräldrar ska kunna sälja och få en liten slant för sina kläder, alternativt köpa kläder till hyfsade priser.

- Vi valde formen av en auktion eftersom vi tycker det är roligare än att stå och sälja vid bord, säger Annica Ahlfeldt medan vännerna håller upp plagg efter plagg från scenen.

Längst fram har Tina Johansson och Denice Olofsson bänkat sig.

- Jag är här för att både sälja och köpa, säger Tina.

- Vi tjänar lite pengar på både och, konstaterar Denice innan koncentrationen åter vänds mot scenen.

Åsa Carlsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.