Annons

Inget prövningstillstånd i Havraljungamålet

Hässleholm • Publicerad 22 september 2003

I april månad i år förklarade miljödomstolen i Växjö att man avskrev målet mot Hässleholms tekniska nämnd när det gällde den omdiskuterade Havraljungaanläggningen.

Anledningen till att målet avskrevs var främst att föreläggandena var riktade mot tekniska nämnden, men under ärendets gång har anläggningen tagits över av det kommunala bolaget Hässleholms Vatten. Därför skulle föreläggandena rätteligen ställts till Hässleholms Vatten AB

Annons

Ulf Swärdh i Vittsjö som är part i målet och som haft många invändningar mot sättet att bygga avloppsreningsverket. Bland annat fick han en skogsremsa mellan anläggningen och sin fastighet felaktigt nedhuggen.

Ulf Swärdh gick vidare till miljööverdomstolen och överklagade miljödomstolens beslut att avskriva målet mot Hässleholms tekniska nämnd.

Nu har miljööverdomstolen sagt att man inte lämnar prövningstillstånd och därmed står miljödomstolens beslut fast.

Ewe Nilsson

HÄSSLEHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons