”Jag förstår deras reaktion”

Barn- och utbildningsnämnden är väl med- veten om bristerna och de svaga resultaten i Hästveda skola. ”Det är viktigt att inse att vårt uppdrag är att få alla elever godkända och mer än godkända”, skriver nämnden.
Hässleholm • Publicerad 31 januari 2012

HÄSSLEHOLM. I december riktade Hästveda Intresseförening en skrivelse till kommunstyrelsen. Kommunalråden skickade det vidare till barn- och utbildningsnämnden att besvara.

Föreningen uttrycker stor oro över betygen på Hästveda skola och anser att situationen inte är acceptabel.

– Skolan tillhör kommunens kärnverksamhet och är en central och viktig service för Hästveda med omnejd. Våra barnfamiljer har rätten att kräva hög kvalitet i undervisningen, skrev föreningens ordförande Alf Månsson.

Han menar att arbetet med att förbättra skolan bör göras ”skyndsamt, öppet och resultatinriktat”.

I förra veckan författade barn- och utbildningsnämnden ett svar. Hur situationen kunde uppkomma redogör de inte för. Där- emot säger sig nämnden med Johan Berglund (M) i spetsen vara väl medveten om de brister och svaga resultat som eleverna har och att det pågår ett målmedvetet arbete för att förändra situationen.

– Jag förstår deras reaktion när man tittar på siffrorna, säger Berglund.

Nämnden har i sina mål för 2011-2014 fastställt att alla elever ska få bli sitt bästa och att målet är att alla elever ska få godkänt.

– Allt annat är vi naturligtvis inte nöjda med.

Förvaltningschef Karin Karlén säger att man har ett grannlaga arbete framför sig.

– De satsar på att utöka sin kompetens. Man får se den här skrivelsen som ett positivt engagemang för eleverna.

INTERNAL INTERNAL
Johannes Lindén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.