Annons

Johan Barnekow överklagar beslut

HÄSSLEHOLM. Moderatpolitikern Johan Barnekow i Hässleholm har nu överklagat miljönämndens beslut om att förelägga honom att utföra de egenkontrollprogram. I sitt överklagande till länsstyrelsen hänvisar han till regeringsformens 18 paragraf angående skydd för de mänskliga rättigheterna och grundläggande friheterna, där det talas om att myndigheternas konkreta beslut ska stå i proportion till den enskildes uppoffringar för samhällsintresset.
Hässleholm • Publicerad 16 januari 2001
överklagar miljönämndens beslut.
överklagar miljönämndens beslut.Foto: Johan Barnekow

Barnekow hänvisar också till EU-konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och grundläggande friheterna.

Miljönämnden har med stöd av livsmedelslagen ålagt Barnekow att utföra ett egenkontrollprogram vid sin restaurang Stenhuset på Sinclairsholm.

Annons

Barnekow anser inte att de egenkontrollprogram som han ålagts att utföra står i proportion till den verksamhet han bedriver i restaurangen.

Omsättningen i restaurangen har de senaste tre åren varit mellan 108000 kronor och 124000 kronor. Kostnaderna för att utföra egenkontrollprogrammet uppgår till 4700 kronor per år.

Dels reagerar han över att han måste lämna två fysikaliska och ett bakteriologiskt prov från gårdens djupborrade brunn. Det borde räcka med ett prov vart tredje år, eftersom hittills tagna vattenprover inte påvisat något dåligt vatten.

Rengöringskontrollerna en gång om året på fem olika ytor, menar han vara ett test utan värde.

Han anser att rengöringskontrollen ska göras i samband med inspektion och att denna kontroll ska ingå i miljötillsynsavgiften, som för hans del uppgår till 1750 kronor per år.

ewe.nilsson@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons