Julmarknad vid grottan

Hässleholm • Publicerad 4 december 2007

För tionde året i rad blir det julmarknad i Tykarpsgrottan vid Ignaberga, på lördag och söndag den 8-9 december. Det har nu blivit en tradition att träffa tomten i underjorden andra advent.

– Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att skapa en mer trovärdig julstämning med ljus, dofter och smaker än vad ett drygt dussin utställare lyckas med år efter år i Tykarpsgrottan, säger grottans ägare Bengt Svensson.

– Det är julens speciella traditioner som står i fokus med delikatesser av högsta kvalitet. Alla utställare är lokala hantverkare. Här finns korvar och kryddor, textilier och ljus och mycket annat.

– Som brukligt kommer barnen också att kunna krypa in i tomtehålet till den lilla grottan där tomten tar emot önskelistor.

Julmarknaden i Tykarpsgrottan samlar varje år mellan 3000-4000 besökare. Fler kan grottan heller inte ta emot, då det finns bestämmelser för hur många personer som får vara i grottan samtidigt.

– På senare år har också allt fler danskar hittat till julmarknaden som är unik för Norden, påpekar Bengt Svensson.

Jan-Tuve Truedsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.