Kändiskopior tågade i karneval

Hässleholm • Publicerad 16 augusti 2004
De här två Bjärnumsborna valde att skämta om sommarens rymningar.
De här två Bjärnumsborna valde att skämta om sommarens rymningar.Foto: 

– När jag kommer hem till Sverige blir det inte till herrlandslaget, då blir det till damlandslaget, där finns de jag helst vill möta, förkunnade "Svennis" som var en av kändiskopiorna som tågade genom Bjärnum under lördagens karneval.

Först ut i karnevalståget var förridarna som följdes av Örkelljunga paradorkester och blomstervagnar. De flesta av ekipagen som sedan följde anspelade på nutida fenomen som Farmen och sommarens rymningar från olika fängelser. Åskådarna skrattade gott åt Svennis, som ville möta vackra kvinnor i Sverige, och flickorna som parodierade Siw Malmqvist, Ann-Louise Hansson och Tova Karlsson, med numret Ce la vie – bäst före 740614.

Sammanlagt deltog 30 ekipage med cirka 300 personer i tåget som tog kring en timme från idrottsplatsen till hembygdsparken. Sist i tåget var Hässleholms stadsmusikkår som spelade marschmusik.

– En värdig avslutning, skämtade musikkårens ordförande Peter Nylander.

Vivi Olofsson hade parkerat sig på en plaststol.

– Jag kommer hela vägen från Kapstaden för att se karnevalen, säger Vivi som ursprungligen är från Bjärnum.

Men hjälp av sin videokamera passade hon på att dokumentera karnevalen för att kunna ta med sig filmen hem och visa i Sydafrika. När karnevalståget nådde hembygsparken fortsatte underhållningen med uppträdande av elever från Bjärnumsskolans estetiska program samt allsång med delar av Casinorevyn. Andreas Winqvist och Martin Nilsson från Fame Factory gästade Bjärnum och kvällen avslutades med dans till Loffes orkester.Maria Sällberg

BJÄRNUM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.