Annons

Klartecken till nytt museum

HÄSSLEHOLM. Kommunledningen i Hässleholm gav på onsdagen klartecken till ett nytt museum. Ett transportmuseum där fordon från den nedlagda Garnisonen med fördel kan ställas ut, men också civila fordon med lokal anknytning.
Hässleholm • Publicerad 23 augusti 2001

Museet föreslås placeras i Eftecs tidigare lokaler på Läreda industriområde. Den totala driftkostnaden på en 10-årsperiod beräknas bli knappt 9 miljoner kronor, varav kommunen beräknas få bidra med cirka 5,5 miljoner kronor till museiföreningen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt på onsdagen också att i samarbete med andra skånska kommuner och kommunförbundet göra en upphandling av tele- och datakommunikationstjänster. Sist deltog sjutton kommuner och nu väntas cirka 25 delta. Kommunen står också fast vid att det ska vara en fullsortimentstation och ingen automatstation när en bensinanläggning ska etableras vid McDonalds i Stoby. Miljöpartiets motion att ändra kommunvapnet och undersöka möjligheten att få använda Ehrenborgska vapnet–släkten som tidigare ägt Hovdala, fick inget gehör. Däremot ställer man sig bakom samma partis motion att stimulera kulturverksamheten på den multietniska och mångkulturella stadsdelen Ljungdala. jan-tuve.truedsson @kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons