GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Körde om bilar på insidan med sin A-traktor

En 16-åring körde om flera bilar med sin EPA-traktor, i en hastighet som av vittnen uppskattas till 110 kilometer i timmen. För det tilltaget, samt andra brott, döms han till ungdomstjänst.
Hässleholm • Publicerad 28 augusti 2019
A-traktornföraren var ute på en vansinnesfärd, menar vittnen. A-traktorn på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
A-traktornföraren var ute på en vansinnesfärd, menar vittnen. A-traktorn på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: Lars Ottosson

Det var den 4 november i fjol som en man kom körande på Helsingborgsvägen i riktning mot Hässleholm. En A-traktor kom plötslig i full fart mot honom bakifrån, gjorde en omkörning på insidan och fortsatte sedan förbi ytterligare två fordon.

Mannen höll själv 70-80 kilometer i timmen och uppskattade A-traktorns hastighet till 110 kilometer i timmen. Mannen följde efter och såg även hur A-traktorföraren ignorerade stopplikt och var på väg att tappa kontroll över fordonet flera gånger. När föraren till slut stannade och klev ur kunde mannen konstatera att han visste vem föraren var, sedan personen haft en relation till mannens dotter.

Ett par månader senare hörde mannens dotter hur en fyrverkeripjäs smällde utanför ytterdörren till bostaden. En kort stund senare fick mannens dotter ett meddelande på snapchat: ”Nästa sitter mellan ögonen på din pappa”, stod det.

16-åringen förnekade den olovliga körningen och menar att han inte kände till att A-traktorn var trimmad. Han erkänner dock att han avfyrat en smällare och skickat hot via meddelande.

16-åringen döms nu till ungdomstjänst, 35 timmar. Han döms även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar samt ringa vapenbrott, för innehav av en soft air gun. En soft air gun är tillståndspliktig om man är under 18 år.

Andreas Lovén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.