Annons

Krämpor helades i Q-poolen

Ont i ryggen, grå starr eller dålig hörsel. Pastorn Charles N’difon gav sig på att hela krämpor när Pingstförsamlingen igår var inne på andra dagen av sin mirakelvecka.
Hässleholm • Publicerad 9 september 2003
Charles N’difon stödde kvinnan på scenen.
Charles N’difon stödde kvinnan på scenen.Foto: 
Pastor Charles N’difon tog upp publik på scenen.
Pastor Charles N’difon tog upp publik på scenen.Foto: 

Idrottshallen Q-poolen besöktes igår av en och annan som sade sig inte tro, men majoriteten av de runt ett par hundra besökarna hade med sig tron. Den var viktig när den amerikanska pastorn Charles N’difon hade kommit till Hässleholm under sin healingturné.

Klockan sju värmdes publiken upp med svängig musik från Pingstkyrkans ungdomar. Halvannan timme senare var det dags för gästande pastorn att äntra scenen. Han fick genast publiken med sig när han hälsade välkommen.

Annons

– Säg, detta är min mirakelvecka, sade han på sjungande engelska.

– Är ni tyngda av smärta så lägg undan det ikväll och se till Jesus. Vinka, alla som behöver mirakel.

Flera personer vinkade och kallades fram till platsen framför scenen, medan pastorns engelska tolkades av den förre ungdomspastorn i Hässleholms pingstförsamling, Pascal Andersson. Under hela kvällen ledsagades helandet av stilla pianomusik. Besökarna vid scenen sade att de hade haft ont i ryggen under längre eller kortare tid. Några av dem gick från scenen och sade att det hade blivit bättre. Applåder.

Senare kom personer med grå starr fram och ville bli helade.

Pastorn för Hässleholms pingstförsamling, Tomas Ander, står bakom arrangemanget. Han berättade för Kristianstadsbladet att mirakelveckan handlar om hur den kristna tron på ett konkret sätt helar sjuka kroppar.

– Den helige ande är verksam på jorden idag och i varje kristens liv. I bibeln talas det om att den helige anden kan göra just detta att bota sjuka.

Enligt honom är Charles N’difon en av dem som har en särskild gåva att bota sjuka.

Kristianstadsbladet pratade med ett par av dem som hade varit uppe på scenen igår för att helas av pastorn. Ulf Borg från Strömsnäsbruk har haft ont i axeln i sex år efter en trafikolycka.

– Jag tror inte så mycket på det här, men min bror har pratat väl om det. Jag tog tabletter tidigare idag mot värken och om någon timme börjar de verka. Sedan vi får se om det inte gör ont i natt. Då vet vi resultatet. Ingen blir så glad som jag om det blir bra.

En kvinna som hade problem med hörseln sade efteråt att det kändes bättre. Hon hade tagit av sig hörapparaten, sade hon. Hon hade också problem med balansen då hon är svag i ena sidan av kroppen.

Annons

– Det känns lite bättre. Vi får se.

Marcus Haraldsson

044-18 55 53

marcus.haraldsson

@kristianstadsbladet.se

Hässleholm
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons