Krav på samråd vid vindkraft

Byggnadsnämnden i Hässleholm kräver kompletteringar av Billyvind i samrådsunderlaget inför den planerade vidkraftsverksamheten i Åkarp mellan Linderöd och Äsphult. Det blir nära kommungränsen och man anser att underlaget behöver kompletteras med bullerberäkningar och fotomontage från Bosarpssjön.
Hässleholm • Publicerad 19 januari 2011

– Vi anser att alla vindkraftverk nära gränsen där det finns motstående intressen i vår kommun ska prövas i en detaljplan. Precis som vi gör med verken i vår egen kommun, framhåller byggnadsnämndens ordförande Peter Groth (MP).

– I den vindbruksplan som Kristianstads kommun också jobbar med lyfte vi fram Sörby by som ett gränsfall, som kan påverkas. Man har till skillnad mot Osby inte bestämt att man ska samarbeta vid all etablering som ligger närmare än fem kilometer från kommungränsen.

Stadsbyggnadskontoret har vidare fått i uppdrag att jobba fram en detaljplan för vindkraftspark med 7-10 verk i Häringstorp söder om Tyringe. Det är O2 Vindkompaniet som vill bygga, och det blir då centralt i ett av de områden som Hässleholm pekat ut som lämpliga.

Jan-Tuve Truedsson 044-18 55 80
Jan-Tuve Truedsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.